A magyar motorsport hőskora

A múltszázad 50-es, 60-as éveiben alig voltak autók az utcán, de annál több motor hasí­tott a hétvégeken a templomok körül. A Pannóniát Franciaországban forradalminak tartották, világversenyt is nyertek vele, ám amikor a nyugatiak vásárolni szerettek volna a motorcsodából, erőteljes nem volt a válasz, inkább a szovjeteknek szállí­tottuk.

„Fél éve motorral, na, jó, robogóval járok dolgozni. Nem Lindás Babettával, hanem egy meggypiros, nagyon fürge kiskerekű, kátyúól rettegővel. Van hófehér bukósisakom, motoros kesztyűm és „ha ezt el tudod olvasni leesett az asszony” feliratú bőrdzsekim. Mindennap ugyanazon a 23 és fél kilométeren húzom a gázt. A legjobb időm 27 perc, a kedvenc részem pedig az a két körforgalom, ahol, miközben dőlök a kanyarban, azt gondolom, hogy egy jóval nagyobb és egy erősebb vas van alattam. Versenyzek magammal, saját szórakozásomra. Vannak azonban, meg voltak sokan, akik tömegeket szórakoztattak azzal, hogy gyorsan és hangosan dübörögtek az aszfalton, a macskakövön, vagy éppen erdőn-mezőn.”

A magyar motorsport hőskoráról szóló riportot az RTL Klub XXI. század cí­mű műsorának október 29-i  adásában megnézhetik!

 

 

Forrás: rtlklub.hu