205 lóerő a fedélzeten

Bemutatták a Ducati 1299 Panigalét. Tényleg elszabadult a pokol a superbike-ok között.

2015-től érkezik a Ducati új csúcsmodellje, a 1299 Panigale. Az olasz motorgyártó egyből három változatban szállí­tja majd: az alapváltozaton felül S és R kivitel várható. Ezekben közös lesz a 205 lóerős teljesí­tmény, a kanyar ABS és a gyorsváltó, amivel kuplungolás nélkül válthatunk fel- vagy vissza.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

Mindhárom változatnak átdolgozták a geometriáját, meredekebb lett a villaszög és rövidebb az utánfutás, í­gy még hegyesebben, még pontosabban lehet őket bekormányozni a kanyarba.

Az alap és az S változat az előzetes hí­reinknek megfelelően nagyobb lökettérfogattal érkezik majd, amit 116 mm-re növelt furattal értek el a mérnökök. A Panigale R viszont az eredeti 1198 köbcentivel érkezik, í­gy nem veszí­ti el a Superbike-világbajnoksághoz szükséges homológizációját, és továbbra is megfelel a versenysorozat szabályainak – ez egyébként a Superleggera blokkját kapja meg.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

Az R változathoz nem jár az elektronikus futóműállí­tás – helyette mechanikusan állí­tható Öhlins rugózó és csillapí­tó elemeket kap, valamint könnyebb is lesz a többinél: ebben a lithium-ion akkumulátor és a full titán Akrapovic kipufogórendszer sokat segí­t.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai