15. alkalommal került megrendezésre a Motoros Búcsú a Szentkút-völgyében

A múlt évben sajnálatosan a pandémia miatt a szokásos május hónapban megrendezésre kerülő motoros búcsú a később, augusztus hónapban megtartott Nagyboldogasszonyi búcsúval került megrendezésre szerény körülmények között. Idén pedig szintén a járványügyi helyzet végett május hónapról július hónapra került át a motoros zarándoklat. A rendezvény jubileumi alkalma jelentős esemény a szervező közösségek és szervezetek szempontjából, hiszen 15 éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához.

Ezért aztán, mindenki örömmel várta, mi szervezők, a meghívott vendég előadók, valamint legfőképpen a motoros barátaink, érdeklődő zarándokok. Nagy várakozás előzte meg a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Motoros Búcsút, de még így is az előírtaknak megfelelően kellett kezelni a rendezvényt, de legalább megrendezésre kerülhetett. Július 02-án, pénteken a motoros zarándoklat első napja a szokásos módon megnyitóval és az Mária ünnepre való tekintettel, rövid litániával, majd gyertyás körmenettel kezdődött a rendezvény. Az este folytatásában az Ecsédi Motoros Egyesület szervezésében a Leader pályázaton nyert támogatásból Blues Hangers blues – zenei koncertre, majd látványos, az édesanyáról, és a szentlélekről szóló fényszínház valósult meg.

A Motoros Búcsú második, mondhatni a főnapján (július 03.), ünnepélyes megnyitó keretében Csontos Péter az alapítvány alapítója és koordinátora örömmel köszöntötte a régi és új motoros zarándokokat, hangsúlyozva az idei évben az esemény 15. alkalmát, mely új mérföldkőnek számít a zarándoklat szervezésében, ezt követően a helyi Motoros Egyesület részéről köszöntötték az érkezőket. A 15. alkalom különlegességét mutatja a konferanszé személye is, aki nem más, mint Rimóczi Béla, aki több alkalommal zarándokolt el Szentkút-völgyébe, valamint a MOTaMOT volt képviselője, ő maga is több motoros jótékony program szervezője.