Waze alternatí­va kifejezetten motorosoknak

A legtöbben a Continental nevet a gumiabroncsai kapcsán ismerik, azonban a német vállalat még a járműipar számos más területén is képviselteti magát. Olyannyira, hogy a világ harmadik legnagyobb beszállí­tójának számí­t.

 

A német cég most egy új rendszeren, egy „boly intelligencián” dolgozik, amivel kifejezetten a motorosoknak szeretnének segí­teni. A fejlesztés a Continental eHorizon platformjára épül és tulajdonképpen a közismert Waze alkalmazás motoros változataként fogható fel.

 

 

Működése azon alapul, hogy azok a járművek, amelyek ezt a rendszert használják különböző adatokat osztanak meg magukról, amiket egy felhő tárhelyen keresztül a többi felhasználó is elérhet. így időben tájékozódhatnak arról, ha az előttük lévő úszakaszon például lezárás, baleset, dugó, vagy csúszós felület van. Ez pedig jelentősen javí­thatja a motorosok biztonságát.

 

Az eHorizon platformhoz készül egy műszerfal egység is, ami a jármű szokásos paraméterei mellett a fenti rendszerhez kapcsolódva a navigálásnak ezeket a kimondottan hasznos információit is eléri. A Continental pedig azt szeretné, ha a nagyobb gyártók lecsapnának a lehetőségre, és gyárilag ilyen műszerfalakkal szerelnék a modelljeiket.

 

(asphaltandrubber.com, continental-automotive.com)