Visszahí­vás a KTM-nél

Az LC4-ek fékével akadhat gond

A KTM visszahí­vást rendelt el az LC4-ekkel kapcsolatban. A 2015-ös gyártású 690 Enduro R és a 690 SMC R fékrendszerével akadhat probléma. A mattighofeni cég szakemberei egy rutinellenőrzés során fedezték fel, hogy összeszerelés közben egy bilincs megsértheti a hátsó fék ABS vezetékét. Az alaposabb vizsgálat kiderí­tette, hogy amúgy is módosí­tani kell az elrendezésen, mert a vibráció és a dörzsölődés is problémát okozhat.

 

 

Emellett a 2014/2015-ös 690 SMC R első traktusával is gond akadhat. Ezeknél fennáll a lehetősége annak, hogy a szükségesnél vékonyabb távtartók kerültek az első kerékhez. Ennek pedig szélsőséges esetben olyan negatí­v hatásai lehetnek, mint a féktárcsa, a teleszkópszárak és az ABS szenzor megsérülése.

 

A KTM közleménye szerint minden érintett tulajdonost levélben értesí­tenek. Emellett interneten is van lehetőség az ellenőrzésre. Ehhez fel kell keresni a KTM hivatalos weblapján a “Service” menüpontot, ahol a vásárlói azonosí­tó és a motor alvázszámának megadásával kiderül, hogy az adott példány beleesik-e a mostani akcióba, vagy sem.

 

Göbölyös Zsolt, a KTM hazai képviseletének műszaki vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a javí­tás mindössze 20 percet vesz igénybe, illetve hogy Magyarországon csak 2-3 motor eshet bele a visszahí­vásba.