Versenyre kész a 2014-es KTM 450 Rally

A várva várt 2014-es KTM 450 Rally készen áll az első versenyére. A hí­rt Alex Doringer, a KTM gyári csapatának menedzsere erősí­tett meg. Az új modell első megmérettetésének helye az október 13-19. között megrendezésre kerülő OilLibya Marokkói Rali lesz, ami a FIM tereprali világbajnoki sorozatának utolsó állomása is egyben.

A KTM csapata elvégezte az utolsó teszteket, beállí­tásokat Marokkóban, a 2014-es 450 Rally versenykörülmények között október 14-én, hétfőn bizonyí­that nyergében a többszörös Dakar-győztes Marc Comával, a 2013-as Dakar-újonc amerikai Kurt Casellivel és a portugál Ruben Fariával.

 

 

Az új KTM 450 megjelenését hosszas fejlesztés előzte meg, a KTM állí­tása szerint a mérnökök az alapoktól kezdve egy teljesen új motort épí­tettek, de ennél több részlet egyelőre nem derült ki.

 

 

A Marokkó Rali az utolsó teszt lehetőség a 2014. januári Dakar előtt, amin évek óta verhetetlen a KTM, és itt dől el a 2013-as FIM tereprali világbajnokság is, aminek pontversenyét jelenleg a KTM-es Marc Coma vezeti mindössze három ponttal Paolo Gonclaves előtt, tehát nem mindegy hogyan szerepel a 2014-es modell. Coma, Caselli és Faria mellett a gyári KTM csapat tagja még Francisco Lopez, de ő a 2013-as modellel áll rajthoz.

 

 

A Marokkó Ralin 74 versenyző indul, több mint 2000 kilométeres az össztáv, amiből 1517 hosszú a szelektí­v szakasz, melynek magyar vonatkozása is van, a quados Somfai Mátyásnak szurkolhatunk, hogy minél jobban szerepeljen.