Van visszaú?

A Skully kiterjesztett valóságos sisakja feltámadhat a csődből. Az új tulajdonosi kör bizakodásra adhat okot.

A Skully sisakja egy nagyon ambiciózus, í­géretes vállalkozásnak indult, azonban a történet váratlan és szomorú fordulatot vett a tavalyi év során. Bár a fejlesztésekhez biztosí­tottak voltak a feltételek a közösségi finanszí­rozás úján összedobott pénznek köszönhetően, fejlesztésekre még sem jutott pénz. A cég alapí­tói az elkezdett projekt helyett leginkább saját életszí­nvonaluk emelésére és kiadásaik fedezésére fordí­tották a befolyt összeget, csődbe ví­ve ezzel a sikeres jövő előtt álló cégüket.

A Skully kiterjesztett valóságos sisakja high-tech kialakí­tást í­gért, beépí­tett mikrofonnal, audio rendszerrel és kivetí­tővel. A telefon hí­vások fogadásán, GPS térképek megjelení­tésén, hangvezérelhetőségen túl, beépí­tett hátsó kamera kép kivetí­tést és e-tint néven futó, sötétí­thető plexit is í­gért a rendszer. Az előrendelt termékek gyártási és szállí­tási ideje azonban egyre csak csúszott, mí­g a pénz kiszivattyúzását követően csődöt nem jelentettek a tulajdonosok. A vásárlók, befektetők hoppon maradtak, se sisakot nem kaptak se a befizetett pénz nem került vissza hozzájuk. Csúfos befejezés ez a reménykeltő rajt után, azonban van még remény.

Az elmúlt napokban érkezett egy bejelentés, ami még jót is hozhat a márkának illetve a korábbi vásárlóknak. A Skully Inc. körül kettő új név került elő, mégpedig Ivan Contreras és Rafael Contreras-é. A két sikeres üzletember nagy szerepet játszott a Torrot és a Gas Gas márkák megmentésében is, szóval él a remény, hogy a Skully nevet is visszahozzák az életbe.

A cég nevét Skully Inc.-ről Skully Techologies-ra változtatták mí­g székhelyét áttették Atlantába. Az új cég új weboldalt is kapott, mely a termék után érdeklődőket hivatott tájékoztatni.

Október 16-ra élő bejelentkezést terveznek, aztán regisztrációs lehetőséget a korábbi támogatók számára, akik visszakaphatják pénzüket vagy megkaphatják a régóta várt sisakjukat.

Reméljük, hogy ez valóság lesz és nem virtuális valóság! A technológia mindenesetre zseniális, nem véletlen, hogy az Aprilia a Skully-val is próbált együttműködni, majd a csődöt követően egy új partnerrel, új területen folytatott fejlesztéseket a kiterjesztett valóságos sisakok kapcsán, melyről bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak.