Van, amikor a sziréna is kevés

Aki motorozik, bizonyára tudja, hogy fokozottan érdemes a többi közlekedő fejével is gondolkodnia, mert van, amikor hiába számí­t arra, hogy észreveszik és megadják neki az elsőbbséget.

 

Szomorú, de sajnos néha még a villogó, a sziréna és a harsányszí­nű ruházat sem segí­t, mert ezek együttes használata mellett is megtörténhet, hogy bevágnak az ember elé és egy szemvillanás alatt kivédhetetlen szituációba keveredik.

 

így volt ez a hét elején is, amikor a Magyar Mentőmotor Alapí­tvány megkülönböztető fény- és hangjelzéseit használó motorosa balesetet szenvedett Szadán. A Veresegyháza felöl érkező mentős épp előzte „a feltorlódott kocsisort, miközben a sorban haladó egyik autó az irányjelzőjét hirtelen kitéve, a visszapillantó tükör használata nélkül befordult előtte a bal oldali utcába”. A baleset elkerülhetetlen volt.

 

(fotó: Facebook)

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a motoros átrepült az autó motorháztetője felett ezért kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A biztonság kedvérért kórházba szállí­tották, de tegnap már újra munkába állhatott.

 

(Facebook)