Van élet a halál után avagy Egy huszonnégyszeres világbajnok Budapesten

Bár a hazai triálsport éppen a szokásos kómájában hever, olyan triálos esemény látogat el hozzánk hamarosan, amire mindenképpen érdemes lesz ellátogatni.

Az X-TRIAL WORLD CHAMPIONSHIP – X-TRIAL VILíGBAJNOKSíG Budapest 2018 szervezőbizottsága és a Magyar Motorsport Szövetség a világbajnoki rendezvénnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott, melyre nem kisebb dí­szvendéget utaztattak Budapestre, mint Tony Bout, a 24-szeres katalán motoros triál világbajnokot. Ha már itt volt, Bou tartott egy kis bemutatót a Vigadó előtti Duna-parton. A látogatás apropója, hogy 2019 januárjában ismét Budapestre látogat az X-triál Világbajnokság. Idén a sorozat utolsó futamának adott otthont a Papp László Budapest Sportaréna, 2019-ben az első forduló zajlik majd itt.


Időpont: 2019. január 20. 16:00

Helyszí­n: Papp László Budapest Sportaréna

Egy kis plusz info:
Az első fordulóban a kilenc versenyzőt három futamba osztják. Minden futam minden versenyzőjének a hat szakaszból álló pályával kell megküzdenie egymás után úgy, hogy maximum egy percet tölthetnek az egyes szakaszokon. Miután mindhárom futam befejeződött, a versenyzőket 1-től 9-ig rangsorolják – függetlenül attól, hogy melyik futamban indultak. Az első forduló legjobb hat versenyzője bekerül a második fordulóba. Második forduló A második fordulóban a hat kvalifikált versenyzőt két hármas futamba osztják. A versenyzőknek ismét teljesí­teniük kell a hat szakaszból álló pályát úgy, hogy ne lépjék át az egy perces szekciós időkorlátot. A két legjobban teljesí­tő versenyző bekerül a döntőbe. Döntő A döntőben a legjobbak mérik össze tudásukat egymással. Először az egyik, majd a másik versenyzőnek kell ismét teljesí­tenie a szakaszokat. A forduló végén a legjobb pontszámmal rendelkező versenyző lesz az X-Trial győztese.