Vége a Dakar-rali első szakaszának

Frissí­tés: 2017. 01. 03. 4:35

 

Időközben változott a végeredmény:

 

Az első helyen a shercós Pedero Garcia végzett. Mögötte az amerikai Brabec Ricky és egy régi ismerős, Paulo Goncalves végzet. Utóbbiak a Honda szí­neiben indulnak.

 

A tavalyi győztest, Toby Price-t továbbra is a 17. helyre sorolják Dési János a 80. Horváth Lajos, azaz Laller pedig a 136 pozí­ciót szerezte meg.

 

A teljes lista itt tekinthető meg.

 

 


2017. 01. 02. 17:28

 

A 2017-es Dakar-rali ma hivatalosan is megkezdődött. Az első napon a versenyzőknek egy mindössze 39 km-es mért szakaszt kellett teljesí­teni, ami nagyságrendekkel kevesebb annál, ami a folytatásban várható.

 

 

Az első helyen a Yamahával induló francia De Soultrait Xavier végzett, aki mindössze 28 perc 20 másodperc alatt végigfutotta a távot. Mögötte szorosan érkezett a spanyol Pedrero Garcia, aki egy Sherco nyergében ül. A dobogó harmadik fokára a hondás Brabec Ricky (USA) állhatott fel.

 

De Soultrait Xavier (yamaha-community.fr)

 

A tavalyi győztes, Toby Price a 17. helyen ért célba. A KTM-es cí­mvédő hátránya 1 perc 25 másodperc.

 

A magyar résztvevők közül, Horváth Lajos, alias Laller nagyjából 19 percnyi lemaradással 139.-ként futott be. A másik hazai induló, Dési János a 85 helyezést csí­pte meg. Időeredménye 36 perc 37 másodperc.

 

A mai szakasz teljes eredménylistája itt található.

 

(Nyitókép: lequipe.fr)