Trilobite 661 Parado Recycled motoros farmer

Tavaly mutattuk be a Motorrevü olvasóinak az új csehországi motoros ruházatgyártó cég, a Trilobite motoros farmerét, a 1664 Acid Scramblert. Egyéves intenzív használat után tulajdonképpen egyetlen negatív észrevételünk volt, a derékrész varrásának gyengesége. Információink szerint a visszajelzések alapján a gyártó módosított a gyártási technológián, az esetlegesen jelentkező hibát kijavították.

A Trilobite egyik újítása, az újrahasznosított alapanyagból készített motoros farmer már tavaly felkeltette figyelmünket, idén év elején
egy ilyen farmer meg is érkezett szerkesztőségünkbe. Házi pletykák szerint a cég tulajdonosa egy trópusi nyaralása során, a nejlonzsacskóktól, műanyag palackoktól szemetes tengerpartot látva szembesült a környezetszennyezés problémájával, és akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy a saját területén hogyan tudna környezetkímélőbb termékeket előállítani. Így születtek meg a Trilobite újrahasznosított anyagok felhasználásával készült motoros ruhái.

A 661 Parado farmer nem az óceánok műanyagszennyezésének kérdését fogja megoldani, az ugyanis nem újrahasznosított műanyagot, hanem újrahasznosított pamutot használ fel. A pamut alapanyagaként szolgáló gyapot termelése meglehetősen munka-, víz- és vegyszerigényes folyamat, így egyáltalán nem mindegy, mennyi új, szűz pamutra van szüksége az amúgy kifejezetten környezetszennyező ruhaiparnak. Hadd nyugtassunk meg mindenkit, a 661 Parado anyagának minőségén egyáltalán nem fedezhető fel az újrahasznosítás nyoma. Kifejezetten erős, masszív anyag, 98% pamutot és 2% elasztánt tartalmaz, anyaga enyhén sztreccses érzést keltő, rugalmas anyag, megfelelő méretválasztás esetén tehát nem lobog-csapkod motorozás közben. Az univerzális viseletnek tűnő motoros farmerrel év közben szerzett tapasztalatainkról hónapról hónapra beszámolunk olvasóinknak.