Tippek a hóban

Vigyázz magadra, és a közlekedés többi résztvevőjére!

Vigyázz a legyúrt hóval!

Az összenyomott, autók által legyúrt hó a legrosszabb, ha motorral közlekedsz. Jellemző főként mellékutcákban, ahol nem jutott be a hókotró jármű. Ennek eredményeképpen hihetetlenül csúszós és kemény a havas ú. Ha van lehetőség a frissen lehullott hóban könnyebb haladni és kevésbé kockázatos.

Ha teheted kövesd más jármű nyomvonalát, í­gy könnyebb lesz a haladás.

Gázadás, fékhatás

Mint amikor nedves úon motorozol, érdemes sokkal jobban odafigyelni az összes manőverünkre. Fokozottan figyeljünk, a gázadásra, és a fékezésre. A fékú már sima esős időben is növekszik.

Ha váltós a motorod kapcsolj egyel feljebb

Ezzel a motorkerékpár sokkal engedelmesebb és könnyebben irányí­tható lesz,  a motorfék hatása csökken. A kanyarodást hasonló óvatossággal kell elvégezni. Fordulj lassabban és körültekintőbben, csak semmi hirtelen mozdulat.

Lassan, csak nyugodtan

Vigyázz magadra, ne próbálj hősködni. Nem kap senki bónuszpontot, ha hamarabb ér oda a célállomáshoz.

Fokozottan figyelj

Ha hóban motorozol, nem látszanak az úhibák, csatorna fedelek, ú egyenlőtlenségek amelyek megdobhatják a motorodat. Sajnos ez a belvárosban gyakorta előforduló dolog.

Tartsd magad melegen

Aki télen is motort használnál, sok praktikát ismer a teste melegen tartására. Öltözzünk fel minél melegebben, fontos a komfort érzet, í­gy egy esetleges hirtelen forgalmi helyzetet sokkal könnyebb elhárí­tani biztonságosan, mintha dideregne az ember.

Robogókon kiváló választás lehet a különböző lábtakarók használata, mí­g a hagyományos motorosoknak érdemes lesz kézzsákot beszerezni. Természetesen ezek kiegészí­tők használta ajánlott már egészen ősztől. Aktuális lapszámunkban bővebben olvashatsz különböző aláöltözőkről részletes terméktesztet!