Tesztnapló: MomoDesign Firegun-3 WP Lady motoros cipő

Végre igazi tavasz van, sőt mindjárt itt a nyár. Akinek mindennapos használati eszköz a motor, ilyenkor feladja a leckét az időjárás. A személyes védelem fontos, ez nem kérdés. De ki szeret egész nap motoros csizmában létezni 20 fok felett? Ilyenkor jön el a motoros cipők ideje. A TCX eddig is komoly szortimenttel rendelkezett, azonban a MomoDesignnal való együttműködés révén új termékekkel jelent meg a piacon. Egyik képviselőjük a szerkesztőségünkbe érkezett Firegun-3 WP Lady típus. Nevéből kiderül, hogy ez egy kifejezetten hölgyek számára tervezett vízálló darab, ugyanakkor természetesen férfi változata is van.

Technikailag mindent tud, amit a TCX csúcsminőségű motoros cipői. Bár külsőre aligha lehetne megkülönböztetni egy utcai darabtól, a bokát, a sarkat és a lábujjakat védő megerősítésekkel rendelkezik, valamint váltóbetéttel, így megkapta a motoros lábbelikre vonatkozó CE-minősítést. Különlegessége az EVA talpszerkezet, amely amellett, hogy biztosítja a keresztirányú merevséget, hosszirányban is rugalmas a járást könnyítő ZPLATE betétnek köszönhetően. Belül kivehető és mosható, anatómiai kialakítású OrthoLite talpbetét és légáteresztő felsőrész gondoskodik a láb komfortjáról.

A kopásálló gumitalp a TCX Groundtrax fejlesztése, míg a rögzítés gyorsfűzős rendszerrel történik. Ötletes megoldás, hogy a nyelven kialakítottak egy kis zsebecskét, ahová a fűző végét el lehet rejteni. A 35-től 42-es (női), illetve 38-tól 48-as (férfi) méretekben kapható Firegun-3 WP ára 58 000 Ft.