Talmácsi új pályacsúcsot állí­tott be a Hungaroringen

Talmácsi Gábor és csapata minden kitűzött cél teljesí­tett szombaton. Egy igazán remek és nagyon hasznos tesztnap volt, és elmondható, hogy előreléptek. A tréningeken több setupot is kipróbáltak, illetve számos futóműbeállí­tást teszteltek, mely előremozdí­thatja azt, hogy ezen a héten Doningtonban sikeres hétvégét zárjanak.

Világbajnok motorosunk a szombat délutáni versenyen beállí­totta az új pályacsúcsot (1:52:458) a Superstock 600 kategóriában. Az elért eredménye olyannyira pályacsúcs, hogy még a Supersport 600-as mezőnyben is rekordnak számí­t és tavaly, amikor vébés supersport motorjával körözött a mogyoródi pályán, akkor sem sikerült ilyen gyorsan teljesí­tenie a 4,381 km-es távot.

 

 

Talmácsi a 12 körös futamot követően mentoráltjával, Bódis Ricskóval elindult az Endurance versenyen is, ahol összetettben a 3. helyen zártak, kategóriájukban pedig elsők lettek. Sajnos azonban Talmácsi edzőmotorjában szétment a blokk, í­gy vasárnap ő már nem folytatta a munkát.

 

 

“Fantasztikus élmény volt újra versenykörülmények között motorozni a Hungaroringen. Mindent teljesí­tettünk, amiért jöttünk és egy nagyon hasznos napon vagyunk túl. Biztos vagyok benne, hogy az elért eredmények segí­tségünkre lesznek a továbbiakban a világbajnokságon. Az Endurance versenyen sajnos szétment a motorblokkom. Az utolsó váltás előtt épp csak ki tudtam gurulni a boxba, ezzel jelentős mértékben időt is veszí­tettünk, de Ricskó szerencsére már rajtra készen állt és saját edzőmotorjával folytatta a versenyt, í­gy sikeresen teljesí­tettük a megmérettetést. Nagyon sajnálom, hogy holnap nem tudok menni, de nem számí­tottunk ilyen jellegű technikai hibára és nincs másik olyan blokkunk, ami a szabályoknak megfelelne”. – nyilatkozta Talmácsi Gábor szombaton.