Suzuki EXTRIGGER: egy elektromos Monkey?

A turbós Recursion mellé a japán cég egy Honda MSX125-re hajazó elektromos meghajtású koncepcióval is előállt a Tokyo Motor Show előtt.

A kisméretű Suzuki EXTRIGGER-t nehéz nem összehasonlí­tani a Honda MSX125-tel, még céljuk is ugyanaz: minél több embernek megadni a lehetőséget a motorozás örömének megismerésére. A Suzuki azonban egy lépéssel továbbment a Hondánál: az EXTRIGGER olyan elektromos hajtáslánccal rendelkezik, amilyet a Suzuki e-Let elektromos robogóban is használtak. Jól átgondolt döntés ez, és megfelel egy ilyen gép méreteihez.

 

 

A Suzuki azt reméli, hogy a sorozatgyártott modellel kezdők tömegeit tudja majd motorra csábí­tani, és hozzájuk kötődő márkahűségre nevelni. Mivel az elektromos berendezést olcsóbb karbantartani, valószí­nűleg megfelelő választás is lesz számukra.

Műszaki adatok még nem ismeretesek, de nem hinnénk, hogy telepakolják akkumulátorokkal, í­gy kérdéses, mennyi utat bí­rhat egyszerre. Mindenesetre az elektromos motorok szép lassan felnőnek benzines versenytársaikhoz, és a  Suzuki EXTRIGGER-rel még egy szegmensben megjelennek. Már csak meg kell épí­teni.