Simoncelli emléknapon halt meg a pilóta

A 2011-ben, verseny közben tragikusan elhunyt Marco Simoncelli emlékére már másodjára megrendezett jótékonysági esemény, a Sic Supermoto Nap szombati edzésén a korábban szintén versenyző Doriano Romboni olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy életét a gyors segí­tség ellenére már nem tudták megmenteni.

Az eset kí­sértetiesen hasonlí­t Simocelli balesetére: Romboni is elvesztette uralmát motorja felett, majd a mögötte haladó Gianluca Vizziello újába került, aki már nem tudta elkerülni. A pálya szakemberei próbálták stabilizálni az állapotát, majd helikopterrel a latinai Santa Maria Goretti kórházba szállí­tották, ahol azonnali műtétet végeztek el rajta. Sajnos pár órával később fejsérülései erősebbnek bizonyultak nála.

 

 

Az 1968. december 8-án született Romboni, vagy ahogy nevezték, Rambo 1989-ben a 125 köbcentis kategóriában debütált a Hondánál, egy évvel később pedig első két győzelmét is elkönyvelhette. Ezután a 250 köbcentis osztályban versenyzett öt évig. Legsikeresebb szezonja az 1994-es volt, amikor Max Biaggival versengett a bajnoki cí­mért.

 

Marco Simoncelli apja, Paolo kezdeményezésére a vasárnapi versenyt nem a fia, hanem a 44 éves, háromgyerekes Romboni emlékének szentelték.