Scrambleresí­t a Triumph

A tegnap este megkezdett bemutatók sorát ma a nagy gyártók közül a Triumph folytatta elsőként.

 

A brit márka legnagyobb újdonsága a Street Scrambler, ami ahogy a nevéből kitalálható, a tavaly leleplezett Street Twin (teszt itt) közeli rokona. Ennek megfelelően a hajtásláncában a már jól ismert, 900 köbcentis erőforrás lakozik. Az 55 lóerőt produkáló soros kéthengereshez azonban a scrambleresí­tés jegyében magasra húzott kipufogók csatlakoznak.

 

Triumph Street Scrambler

 

Szintén ennek a divatos stí­lusnak a jegyében született a hosszabb rugóutakat és magasabb hasmagasságot kí­náló felfüggesztés, illetve a küllős felnik, melyek közül az első 19 colos átmérőjű. A terepen való boldogulásban a bütykös abroncsok mellett a kikapcsolható ABS és menetbiztonsági elektronika jelenthet segí­tséget, illetve az alapmodellnél szélesebb kormány sem jön ilyenkor rosszul.

 

Triumph Street Scrambler

 

Érdekességei közé tartozik az úszóágyazású, kétdugattyús Nissin első féknyereg, a leszerelhető hátsó ülés és lábtartó, illetve a rajtszám, ami nem hiányozhat egy ilyen tí­pus modellről.

 

Triumph Street Scrambler

 

 


Fontos még megemlí­teni, hogy a mostani szalonon láthatja először a nagyközönség a néhány hete bemutatott Bobber 1200-at, ami a második világháború után népszerűvé vált stí­lust képviseli.

 

Motorok Triumph Bonneville Bobber (2017)
Triumph Bobber 1200 – galéria

 

(Triumph)