Ritka lesz, mint a fehér holló

Kiderült a Victory Empulse TT ára

Amikor néhány nappal ezelőtt hí­rt adtunk arról, hogy a Victory elkészí­tette a Brammo Empulse R alapjain nyugvó elektromos motorját (videó itt), az Empulse TT-t, azt találgattuk, hogy vajon mennyivel lesz sikeresebb a modell í­gy, hogy egy viszonylag kis startup helyett egy nagynevű, már befutott vállalat nevével fut.

 

Hát most úgy tűnik, hogy túlzottan nagy bombára nem kell számí­tani. A dolgok jelen állása szerint addig csűrték csavarták a dolgokat a Polaris konszernnél (a Victory anyavállalata), amí­g az eredeti árnál ezerrel többért, 19 999 dolláért kí­nálják az Empulse TT-t.

 

Motorok Victory Empulse TT

Kattintson a képre a Victory Empulse TT galériához!

 

Természetesen az öreg kontinensre szánt példányoknál is ugyanez a helyzet. Csak éppen nálunk dollár helyett euróban éri el a 20 000-et (körülbelül 6,2 millió forint) az újdongás vételára. Ennyi pénzért pedig sportmotorok tucatjai közül válogathatunk.

 

Ezek után jó kérdés, hogy vajon kik fogják megvásárolni. Vélhetően elsősorban azok akarnak majd a garázsukban, akik kalkulálhatóan mindig ugyanakkora, a motor hatótávolságán belüli utakat tesznek meg és fontos nekik a fogyasztás, illetve a látványos külső.

 

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy elektromos motorral is túrázhatunk. Példaként emlí­thető Thomas Tomczyk, akik Philadelphiából indulva egészen Patagóniáik motorozik (körülbelül 20 000 ezer kilométert megtéve) egy Zero S-sel.