REV’IT! AIRWAVE 2 LADIES NYÁRI DZSEKI

Tartóstesztruháink között egy kellemesen szellős nyári kabát teszi élvezhetővé mostantól a forró napokat. A RedRacing budapesti Rev’it! bemutatótermében vettük át az Airwave 2 Ladies textildzsekit. Az 1995-ben Ivan Vos által alapított márka számára a modern technológiai megoldások és a látványos dizájn hamar meghozták a sikert, egy ideje a superbike-világbajnokságban és a MotoGP-ben is találkozhatunk vele.

A minőségre garancia, hogy termékeik tervezése, tesztelése és gyártása is Hollandiában zajlik. Tesztkabátunk persze nem a MotoGP-re, hanem célzottan városi motorozásra, illetve kisebb túrákra készült, amikor biztosan jósolható a jó idő. Alapját sűrű szövésű, strapabíró poliészter szövet adja, melyen nagy felületű hálós betétek gondoskodnak a folyamatos szellőzésről.

Szabásvonala jól illeszkedik a női formákhoz, ugyanakkor szerencsésen gondoltak arra is, hogy nem vagyunk egyformák, így pántos állítási lehetőséget találunk a felkaron, a csípőnél, a csuklónál, valamint két patentot kapott a gallér is. Nálam kifejezetten jó pont, hogy a derékrész vastagabb, mintegy vesevédőként funkcionál. Az Airwave 2 megfelel a motoros védőruházatokra vonatkozó szabványoknak, a könyököknél és a vállaknál Flexiform Knox CE formázott poliuretán protektorokkal látták el, míg a hátrész előre kialakított zsebbel rendelkezik a SEESOFT Level 2-es gerincprotektor számára.

Utóbbit külön kell hozzá megvásárolni. A kabát ujján az „Engineered Skin” felirat látható, ami a gyártó tervezési filozófiáját takarja. 3D-s tervezéssel kiszűrik a sérülékenyebb pontokat, és az öltéseket azokra a területekre helyezik át, ahol kisebb ennek kockázata.