Pontszerzéssel kezdte a világbajnokságot Sebestyén Peti

Ismét sikerült értékes világbajnoki pontokat gyűjtenie Sebestyén Petinek, aki  a szombaton a 11. , míg  vasárnap 12. helyen végzett.

„ Ez a hétvége arról szólt, hogy kipróbáljak több beállítást, megtapasztaljam a gumikeverékeket verseny távon és megismertessem a motorozási stílusomat a csapattal. Nyilvánvalóan nem teljesen így képzeltem el a bemutatkozó hétvégét, bár a csapat az elejétől fogva hangsúlyozta, hogy fogjam fel a mostani versenyeket úgy, mint az első igazi tesztem. Ma kicsit jobb volt a feeling a motorommal, illetve mostmár viszonylag tisztán látszik, hol kell előre lépnünk a beállítások tekintetében. Érzem, hogy nagyon jó gépen ülök, de még nem sikerült ezt kihasználnom. A mérnököm most visszavonul elemzeni az adatokat és meglátjuk, hogyan tudjuk legközelebb a stílusomhoz jobban igazítani a motort. Én úgy gondolom már Mostban tudunk majd szintet lépni!”- mondta el a HUMDA pilótája.

Most kisebb szünet következik, 2 hét múlva, augusztus 6-án, a csehországi Mostban gurul majd újra pályára a Superbike-világbajnokság.