Olimpiai sport lehet a motorozás?

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) a 2024-es nyári olimpiai játékokon szí­vesen látna motoros versenyzőket is.

A Trial-E a sportág lehet az első útörő, a FIM tagjai Jacques Bolle alelnökkel azért lobbiznak, hogy a 2024-es nyári olimpiai játékokon már Trial-E szakág is képviselhesse magát. Nagy áttörés lenne, ha éppen a triál sport lehetne az első az olimpián bemutatkozó technikai sportok közül.


Az extrém és ügyességi sportok kedvelői biztosan örülnének, ha egy ilyen látványos és izgalmas sport is bekerülne a játékok közé. A trial látványos show is egyben, ami nem csak játék, hanem igazi küzdelem az idővel és a gravitációval.


Jacques Bolle már meg is kezdte tárgyalásokat, találkozott például Jean-Pierre Mouginnel, aki az FIM tiszteletbeli alelnöke és a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke is egyben, illetve Thierry Michauddal háromszoros triál világbajnokkal.

Ha sikerrel járnak, ők lehetnek a sportág új nagykövetei. Érdekesség, hogy 2020-ban Japánban már teret kaphat a hegymászás, a gördeszka és a hullámszörfözés is, í­gy jók az esélyek egy újabb extrém sport felvételére.