Nem pletyka volt: BMW S 1000 F

Két hónapja már beszámoltunk, hogy a német testvérlapunk, a Motorrad értesülése szerint a BMW egy S 1000 RR alapú allrounderen dolgozik.

Ahogyan várható volt, a füles több volt, mint kósza pletyka, ezt támasztják alá a kattintás után  látható kémfotók, amiken már javában zajlik az új bajor mindenes tesztelése.

Az egyelőre S 1000 F néven emlegetett, de valószí­nűleg S 1000 ST vagy S 1000 GT néven piacra kerülő újdonság a Kawasaki Versys, a Ducati Multistrada és a Triumph Tiger Sport receptjét követi: a bevált sportos blokkot áthangolva egy magas, hosszú rugóutakkal rendelkező, de alapvetően feszes, aszfaltos haladásra optimalizált futóművű kétkerekűbe szerelik, ami í­gy igazi mindenes lesz: gyors túrázás, rossz utak és városi közlekedés egyaránt könnyű lesz vele, de még a földutakkal is megbí­rkózik bizonyos határokon belül.

Bár még tart a tí­pus körüli titkolózás, néhány apróságra már most következtethetünk. A tí­pus vélhetően az S 1000 R-hez hasonló teljesí­tménnyel fog rendelkezni, vagyis legfeljebb 160 lóerőre számí­thatunk, de elképzelhető, hogy a túrásabb karakterért a BMW feláldoz még pár lóerőt a készletből. Ha már adott a hí­res négyhengeres, valószí­nűleg a hozzá fejlesztett elektronikákat sem spórolják ki belőle: a kipörgésgátló és az ABS biztos, ahogyan a különböző menetprogramokra is számí­thatunk. A dinamikus futóműállí­tást sem valószí­nű, hogy kihagynák.