Nem akármilyen elektromos kerékpár érkezik a Bultacotól

ítszámí­tva durván 1,5 millió forintba kerül

A tavalyi év egyik nagy hí­re volt, hogy a Bultaco feléledt. A spanyol márkától több tanulmányt is láthattunk, melyek egészen í­géretesek voltak. A Rapitan és a Rapitan Sport sorozatgyártásával kapcsolatban egyelőre nincsenek fejlemények, viszont a Brinco modern kiadását 2015 végétől kezdheti ontani magából a vállalat barcelonai üzeme.

 

Az eredeti Brincoval ellentétben, az új változatban már nem egy 74 köbcentiméteres lökettérfogatú, kétütemű, hanem egy elektromos erőforrás dolgozik. A villanyos egységet a hátsókerék agyában rejtették el, teljesí­tménye pedig eléri a 2,6 lóerőt. Ez ugyan elsőre nem hangzik túlzottan soknak, de érdemes hozzávenni, hogy a Brinco sofőrje 60 Nm nyomatékkal gazdálkodhat, ami bőségesen elegendő egy mindössze 39 kg-os kétkerekű dinamikus megindí­tásához.

 

Motorok Bultaco Brinco
Kattintson a Bultaco Brinco galériájáért!

 

A Bultaco elektromos biciklijének természetesen akkumulátor szolgáltatja az energiát. A három óra alatt feltölthető, kilenc kilogrammos teleppel háromféle módban gazdálkodhatunk: Sport, Tour, Eco. A hatótávolság a legjobb esetben elérheti a 80 km-t, ami azt jelentheti, hogy még a messzebbről ingázóknak is jó választás egy Brinco.

 

Ehhez persze az is kell, hogy valakinek ne fájjon, hogy a szóban forgó kerékpár igen drága. A poraiból feltámadt gyártó első modellje Spanyolországban 4800 euróba, forintban kifejezve nagyjából 1,5 millióba fog kerülni.