Nagy szelet Amerika BMW módra

A BMW még 2015 elején a Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretében mutatta be a nagyközönségnek Concept 101 névre keresztelt tanulmányát, ami nem volt más, mint a K 1600 család csak oldaldobozokkal kí­nált, úgynevezett Baggerének előfutára.

 

A főleg Amerikában nagy népszerűségnek örvendő stí­lus német megtestesí­tőjének legmagasabb pontja az első burkolata, ahonnan hátra felé haladva szépen kirajzolódik a kötelező cseppforma. Ehhez jól illeszkednek a hátsó lámpákat magukba integráló oldaldobozok, amik az egész farrésszel együtt a szokásosnál alacsonyabbra kerültek.

 

A különleges kialakí­tás ellenére szerencsére nem kell attól tartani, hogy jelentősen csorbulna a komfort. A BMW újdonságán rendkí­vül hatékony szél- és esővédelmet nyújtanak mélyen hátranyúló oldalsó burkolatok, az elektromosan állí­tható szélvédő és az extra szárnyidomok.

 

Motorok BMW K 1600 B (2017)
Teljesen fekete külsőt kapott a K 1600 B – galéria!Műszaki tudnivalók: a K 1600 B szinte teljes egészében a K 1600 GT technikai alapjain nyugszik. Ennek megfelelően vázában a már jól ismert 160 lóerős hathengeres dolgozik. Maximális forgatónyomatéka 175 Nm. Technikai érdekessége, hogy a lapos épí­tés miatt nehéz hozzáférni a hátsó kerékhez, ezért a sárvédő felhajthatóra alakí­tották, hogy megkönnyí­tsék a szereléseket.

 

A GT-hez hasonlóan, a B is megkapta az aktí­v elektronikus futóműszabályozást, a tolatássegí­tő rendszert és extraként kérhető hozzá a kuplung nélküli váltásokat lehetővé tevő Pro váltóasszisztens.

 

(BMW)