MV Agusta F4 LH44

Megérkezett az MV Agusta és Lewis Hamilton alkotta duó legújabb alkotása.

A korábbi hí­reknek megfelelően az MV Agusta és Hamilton folytatta a megkezdett együttműködésüket, az új limitált szériás alkotásuk alapját az F4 RC adja, pontos neve pedig F4 LH44 lett. A motor ára legalább annyira lenyűgöző mint maga a motor, nagyságrendileg 21,5 millió forintot kell letenni érte. Ettől függetlenül nem kérdéses, hogy percek alatt elkapkodják majd a gyűjtők akár a korábbi verziót.

Az F4 RC blokk alap kivitelben 205 lóerőt teljesí­tett, ami az új kipufogórendszer és elektronikának köszönhetően 212-re ugrott fel. Az idomok természetesen karbonból készültek és az sem meglepő, hogy a legapróbb részletek is szemet gyönyörködtetőre sikerültek. A mart alkatrészek, verseny tanksapka, bőr-alcantara ülés alkotta vonalra az egyedi Pirelli Supercorsa SP gumik teszik fel a koronát, hiszen még ezek oldalfalai is piros dekor csí­kot és Hamilton logót kaptak… Hamilton logója a motoron is feltűnik, még ha ettől gyorsabb nem is lett a paripa.

A korábbi közös műalkotásukról, ami az MV Agusta Dragster RR LH44 volt, átmentették a szí­neket, ugyanazt a Candy Apple Red néven futó bordót és Pearl White néven futó fehér árnyalatokat használták az idomokon illetve a vázon. Az összhatás kedvéért még a futómű komponenseket szállí­tó Öhlins-t is meggyőzték, hogy a szokásos arany szí­n helyett ezútal fekete bevonatot kapjon az összes tőlük érkező elem.

A motorból összesen 44 darab készül, ha Lewis egyre igényt tart (feltételezzük) akkor még jobban kell sietnie annak aki venni szeretne egyet… 🙂

Jó szórakozást kí­vánunk a galéria átpörgetéséhez!