Mozgásban a BMW 300-as túraendurója

Nagyjából féléve tudható, hogy a BMW nem szalasztja el a lehetőséget, és ha már elkészí­tette az eddigi legkisebb roadsterét, a G 310 R-t, akkor felhasználva a műszaki alapjait, megépí­ti belőle a legkisebb túraenduróját is.

 

A G 310 GS néven emlegetett újdonságot az utóbbi időben több alkalommal is lencsevégre kapták. Az Asphaltandrubber a Motorrevü anyalapjára, a német Motorradra hivatkozva már olyan képet is megjelentetett, amin mozgás közben láthatjuk az újdonságot.

 

 

Ezen a felvételen tisztán kivehető, hogy a 313 köbcentiméteres, egyhengeres erőforrás köré felépí­tett kalandor külsőleg sok hasonlóságot mutat a márka slágermodelljével, az eladási listát vezető R 1200 GS-sel.

 

Az üléspozí­ció szintén nem tűnik rossznak és az egész jármű karcsúságából is arra következtethetünk, hogy várhatóan a tömegére sem lesz panasz.

 

Kiindulva abból, hogy mostanában milyen sűrűséggel jelennek meg kémfelvételek a bajorok minitúraendurójáról, egyre biztosabb, hogy már nem kell sokat várni a hivatalos bemutatójára. A legvalószí­nűbb feltételezések szerint a hamarosan kezdődő EICMA kiállí­tás ad majd otthont a G 310 GS leleplezésének.

 

(Motorrad, Asphaltandrubber)