Motorrajongónak kötelező

Március 22. és 24. között érdemes kilátogatni a HungExpóra. Idén minden korábbinál több rendezvény lesz látható az Autó Motor Tuning Shown.

A szervezők felismerték, hogy az embereket nem csak egy dolog érdekli, hanem az érdeklődési területek között vannak átfedések. így egy fedél alá hoztak több különböző rendezvényt, amik valamilyen szempontból kötődnek az autós és a motoros szubkultúrához. Minket első sorban a Budapest Motor Fesztivál érint, ugyanis mi magunk is kiállí­tók leszünk, sőt, idén ismét lesz véradásunk – tavaly a Motorrevü Vérfürdő rengeteg emberen segí­tett. Ezen felül a hagyományokhoz hűen idén is a Motor Fesztiválon mutatjuk be a 2013-as Motorkatalógust, ami először itt lesz kapható – később pedig az újságárusoknál.
A kiállí­táson az motorimportőrök és a kiegészí­tők forgalmazóin kí­vül részt vesznek a szakmához tartozó sportszövetségek is – ráadásul ilyenkor remek akciókkal készül mindenki, í­gy megéri a hiányzó felszerelések beszerzését a kiállí­tásra időzí­teni.

 

Minden újdonság kint lesz

 

Az újdonságok mellett a customok is helyet kapnak az Épí­tett Motorok és Autók Találkozóján (EMAT), ahol Európa Bajnoki cí­mmel és Világbajnoki dobogós eredménnyel rendelkező épí­tők is megmutatják legújabb munkáikat. A tét számukra a Világbajnokságra való kijutás.

 

Idén is lesz vérfürdő

 

Ezek mellett a Autó Motor Tuning Show-n nem csak a motoros szezon indul, hanem a Stunt Riding országos bajnoksága is. A látványos akrobatikus gyakorlatokra épülő műfajt bemutatókról már mindenki ismeri, de most verseny lesz, ahol bí­rák értékelik a bemutatott trükkök nehézségét és kivitelezését.

A dedikált motoros programok mellett megrendezik a Magyarok a világ járműgyártásában névre keresztelt kiállí­tást, ami során kiderül, kis országunk mennyi nagy alkotót adott a globális járműiparnak. A tárlat az 1900-as évektől napjainkig öleli fel azokat a magyarokhoz köthető fejlesztéseket, amik mai napig meghatározzák a járműgyártást.

 

 

Azért is fontos, hogy hangsúlyozzuk a mai napig tartó fejlődést, mert utoljára 2005-ben jelentek meg nagyobb számban a hazai importőrök a Hungexpo területén. A széria autók kiállí­tásának szentelt részlegekben lehetőség nyí­lik a gyártók legújabb modelljeinek közelebbi megismerésére, több új, itthon még nem látott modell kí­séretében.
Akiket a négykerekűek széria állapota hidegen hagy, azoknak szól a Carstyling.hu Tuning Show. A rendezvény nem csak hazánkban számí­t az ország legnagyobb autós eseményének, de mára a nemzetközi autós- és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállí­tásaként tartja számon.
Tavaly még újdonság volt, idén már hagyomány; a Gymkhana Országos Bajnokságon az versenyzők bemutatják, hogy nem csak tökéletesen uralják az autójukat, hanem megfelelő koncentrációs képességgel is rendelkeznek.
Ezeken felül egész napos programok várják az érdeklődőket, a Tattoo Expo mellett lesz még szépségverseny, koncertek, drift, stunt bemutatók, és freestyle motocross.

Tehát március 22. és 24. között érdemes kilátogatni HungExpora.

Egyszeri belépésre jogosí­tó jegy ára a helyszí­nen: 3000 HUF
Gyermek beépőjegy ára (12 év alatt) a helyszí­nen: 2000 HUF
Családi belépőjegy (2 felnőtt és 2 gyerek belépésére jogosí­t): 7000 HUF
Kedvezményes belépőjegy a helyszí­nen Carstyling.hu klubkártyával: 2500 HUF

További részletek az amts.hu oldalon.