Motoros találkozóról hazafelé szenvedett balesetet

Sajnos idén sem telt el motorbaleset nélkül a siroki motoros találkozó, a fesztivál után csapódott a buszba az egyik résztvevő.

A 24-es számú főú 55-ös kilométerében Egerbakta és Eger között távolsági busznak rohant egy motoros. A sérült életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentő helikopterrel vitték kórházba. A siroki motoros fesztiválról tartott hazafelé, valószí­nűleg túl nagy sebességgel akart előzés közben bevenni egy kanyart, elcsúszott és a busznak csapódott. A motorosnak mielőbbi jobbulást kí­vánunk!

Mindenki a saját tempójában közlekedjen. Sokan túlvállalják és veszélyes szituációkba hajszolják magukat. Előzéskor mindig legyen alacsony sebességkülönbség, és közben mindig megfelelő oldaltávolságot kell tartani, hogy az előzendő jármű vezetője (egy esetleges kanyarodás esetén a visszapillantó tükrében) időben észrevehesse az előzési szándékot. Igen fontos, hogy kanyarban nem szabad előzni, hirtelen gyorsuló sportmotorral sem, mert az előzéshez szükséges dinamikus gyorsulás során szinte képtelenség korrigálni.