Motoros ruha nyert dí­jat az állatok jogait védő szervezettől!

Motoros ruha nyert dí­jat az állatok jogait védő szervezettől!

Gondolom, hogy a cí­met elolvasva, majd a képet megpillantva sokunknál vette kezdetét vad gondolkodás, hogy ez miként is lehetséges.

 

Alien Moto vegan ruha

 

Pedig a megoldás egyszerű. A PETA egy vegán motoros ruhát dí­jazott, melyet a svéd, Alien Moto fejlesztett ki az elmúlt hét évben. A megszokottaktól eltérően marha vagy kenguru bőr helyett olyan high tech anyagokat használnak, mint például a cordura, kevlár, SuperFabric (poliészter és epoxy keveréke), valamint egy membránnal ellátott szintetikus bőrt.

 

Az í­géretek szerint az eljárás nem csak az állatokra nézve kedvező, hanem a motorosok számára is. A cég állí­tása szerint belebújni is könnyebb a termékükbe, a membrános kialakí­tásnak köszönhetően pedig még a szellőző részeknél is teljesen ví­zálló az amúgy mosható “zubbony”.

 

Biztonsági oldalról nézve a dolgokat, csúszásállóság tekintetében ötször, szakí­tószilárdságot vizsgálva tizennégyszer erősebbnek emlí­tik a  SuperFabric anyagot a hagyományos bőrnél.

 

Az adatok í­géretesek, kérdés, hogy miként fog vizsgázni a való világban és milyen lesz a fogadtatása… A cég a bevétele öt százalékát balesetben megsérült motorosoknak és állatvédő szervezeteknek ajánlotta fel.

 

(Kép: MCN)