Motoros árváknak segí­t a MOL Motoros Family

BUDAPEST, 2016. december 06. – Évente közel 150 olyan halálos baleset történik a közutakon, melyben motorosok is érintettek. Kevesen tudják, de 70-80%-ban nem a motorosok a felelősek ezekért a tragédiákért. A három éve létrejött MOL Motoros Family összefogásban a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapí­tvánnyal (MOTaMOT) most kifejezetten a motoros árváknak, vagyis a motorbalesetben elhunytak családjának rendez gyűjtést december 7-18. között.


A hazai motorkerékpár-állomány éves szinten 4-6 ezer darabbal bővül, í­gy az elmúlt egy évtizedben 115-120 ezerről nagyságrendileg 170 ezerre növekedett a kétkerekűek darabszáma. Ugyanakkor a motorosok által okozott balesetek száma ezzel ellentétesen csökkent. A 10 évvel ezelőtti 800-900 esetszám 2015-re kevesebb, mint 600-ra zsugorodott. Az összes közúi baleset megközelí­tőleg mindössze 3-4%-áért felelősek a motorosok. Ennél még a gyalogosok, vagy a kerékpárosok is magasabb arányt érnek el, ráadásul az autós-motoros ütközések 70-80%-ában a gépjárművezetők a felelősek a balesetért.

 

A sérülések szempontjából a fenti statisztikák szinte lényegtelenek, hiszen sajnálatos módon í­gy is évente közel 150 halálos balesetet szenvednek el a motorkerékpárosok. A MOL Motoros Family célja, hogy a motoros család tagjaival összefogva felhí­vja a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, hiszen a balesetek jelentős része odafigyeléssel megelőzhető lenne.

 

(fotó: motorosfamily.hu)

 

A Motoros Family a MOTaMOT alapí­tvánnyal összefogva idén karácsonyra azt a cél tűzte ki maga elé, hogy szebbé tegyék azon gyermekek karácsonyát, akik motoros balesetben veszí­tették el szüleiket. Ennek érdekében 2016. december 7 és 18. között várják a szervezők a felajánlásokat a MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT ALAPíTVíNY részére, melynek bankszámlaszáma: 12051003-00153216-00200006 (Raiffeisen Bank). A felajánlásokat csak utalással vagy PayPal befizetéssel lehet eljuttatni az alapí­tványnak, közvetlenül az alapí­tvány fenti számlájára.

 

„Magyarországon nagyságrendileg 70-80.000 aktí­van motorozó motoros van, és évente közel 150 halálos kimenetelű motoros baleset történik, í­gy a probléma súlya talán jól érzékelhető. Mi nem teszünk különbséget a támogatásban aszerint, hogy ki volt a vétkes, csupán a hátrahagyott család, a gyermekek szociális helyzetét vizsgáljuk. Reméljük, hogy az idei évben a MOL Motoros Family segí­tségével még nagyobb összeget tudunk összegyűjteni az árváknak, mint az eddigi években” nyilatkozta Rimóczi Béla, a MOTaMOT alapí­tvány képviselője.

 

A MOL Motoros Family szeretné meghálálni a jótékonyságot: a felajánlók között 3 értékes motoros vezetéstechnikai tréninget sorsolnak ki december 19-én.

 

„A motorbalesetben elhunytak árván maradt gyermekeinek karácsony előtti támogatása egy olyan ügy, amellyel a Motoros Family nagyköveteként természetesen én is 100%-ban tudok azonosulni. Ezért bí­ztatok arra mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten segí­tse az alapí­tványt, és együtt tegyük szebbé a gyerekek karácsonyát” – mondta Kamarás Iván, szí­nész.

 

Az akcióval kapcsolatos további részletek elérhetőek december 7-től a www.motorosfamily.hu/jotekonysag oldalon.