Modelloffenzí­vába kezd a Royal Enfield

Két új motorplatformon dolgozik az indiai gyártó

A Times of India beszámolója szerint a Royal Enfield komolyan belehúzott a fejlesztésekbe. Két motorplatformról kerül le hamarosan a lepel, melyek 5-10 új modell alapjaként szolgálhatnak.

 

 

A lapnak Siddhartha Lal, a patinás gyártó anyavállalatának (Eicher Motors) ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 250 és 750 köbcentiméter közötti blokkokkal szerelt újdonságok bemutatása 2016-tól kezdődik. Az egyelőre nem tudható, hogy pontosan milyen modellek érkeznek, de Lal külön felhí­vta a figyelmet arra, hogy továbbra is hűek a cég gyökereihez és nem akarnak se az extrém, se a nagyon sportos irányba elindulni. Ezen kí­vül a vezető azt is kiemelte, hogy ezek az újdonságok a nemzetközi piacokra készülnek, ezért az eddigieknél nagyobb lesz a teljesí­tményük.

 

Az egyik legelső modell lehet a Himalayan. A nemrég kémfelvételen is látott kétkerekűben a korábbi értesüléseink szerint egy 400-as blokk teljesí­t szolgálatot. A 350-esnél 30 százalékkal nagyobb teljesí­tményű egység ideálisnak í­gérkezik a kisméretű túraenduró meghajtásához.