Mindenki helyettesí­thető a motorsportban

Most Checát, Camiert és Karel Abrahamot kell sérülés miatt pótolni, utóbbit nem lesz könnyű. Erre a szezonra már nem is térnek vissza.

 

A Superstock-versenyző Niccolò Canepa helyettesí­ti Carlos Checát az Alstare Racingben a Laguna Seca-i versenyen. Checa Isztambulban szenvedett medencetörést, í­gy kénytelen kihagyni a szezon hátralévő három futamát. A spanyol pilóta hazájában sikeres műtéten esett át, de hosszú felépülés elé néz. A Superstock-versenyben jelenleg második Canepa í­gy újabb lehetőséget kap a Panigalén, hiszen egyszer szabadkártyásként már bemutatkozott a Donington Park pályán. Az olasznak  nem ismeretlen Laguna Seca, hiszen 2009-ben már motorozott itt, ráadásul úgy gondolja, ez a helyszí­n nagyon fekszik a Ducatinak, í­gy magabiztosan nyilatkozott a sajtónak – gyors felépülést kí­vánva kollégájának.

 

 

Ugyancsak a Laguna Secán kerül sor egy másik helyettesí­tésre is: az AMA-pilóta Blake Young lép a sérült Leon Camier helyére a Superbike-világbajnokságban, mivel a pletykák ellenére a Fixi Crescent Suzuki őt választotta John Hopkins helyett. Camier hét csontot tört jobb lábában az isztambuli fordulón, és valószí­nűleg nélkülözni kell őt a szezon további futamain. A 26 éves Young remek tavalyi és tavalyelőtti AMA-szereplése ellenére nem talált idénre csapatot, bár szabadkártyásként három MotoGP-versenyen is részt vett. Laguna Seca-tapasztalatát ő is kamatoztathatja, Canepához hasonlóan gyors gyógyulást kí­vánt a sérültnek, és szintén nagyon örül a lehetőségnek.

 

 

Végül: sérülés a MotoGP-ben is. Úgy néz ki, nem Ben Spies az egyetlen, aki nem tudja befejezni a 2013-as idényt, mivel a cseh Karel Abraham úgy döntött, kihagyja a fennmaradó öt futamot. Az Indianapolisban szerzett vállsérülése miatt már a misanói futamot sem motorozta végig a fájdalomra hivatkozva, í­gy októberben sebészi beavatkozásra is sor kerül. A Cardion AB csapatnak nem lesz egyszerű helyettesí­tenie, hiszen a PBM is keres valakit Yonny Hernandez pozí­ciójára, és a Superbike-ban is szinte ugyanez a helyzet a sérülésekkel, ráadásul gyakorlott pilótát kell találniuk.