Melandri az Apriliához igazol

A következő szezonban már a cég gyári csapatának szí­neiben versenyez a Superbike-világbajnokságban.

A hivatalos közleményt BMW Goldbetes szerződése lejártával adták ki, de mivel ez nem egy jól őrzött titok volt, elmarad a nagy meglepetés. Melandri ugyanis már az utolsó futamon, Jerezben az Aprilia-garázsnál sertepertélt, köszönhetően a mélységes csalódásnak, hogy Eugene Laverty 2013-ban csak a második helyen végzett, pedig dupla győzelmet aratott a spanyol pályán, és a szezon során ugyanannyi diadallal rendelkezett, mint az új világbajnok Tom Sykes.

 

 

Mí­g Laverty, úgy tűnik, a FIXI Crescent Suzukihoz igazol 2014-re azzal az í­gérettel, hogy részt vehet a Suzuki 2015-ös MotoGP-s visszatérésében, Melandrinak a negyedik csapata lesz ez mióta 2010-ben debütált a Superbike-világbajnokságban – a Yamaha, a BMW gyári csapat és a BMW Goldbet után. Mivel azonban 2002-ben az Apriliával nyerte a 250GP világbajnokságot, olyan ez számára, mint egy hazatérés, még akkor is, ha Gigi Dall’Igna a Ducatinak fog már dolgozni, és helyét Romano Albesiano veszi át.

Melandri új csapattársával, Sylvain Guintolival a szezon utáni egynapos jerezi teszten már kipróbálta az RSV4-et, de mostanában, november közepén az Aragon Motorland pályán csaptak igazán a lecsóba. Az első élmények nagyon pozití­vak: elmondása szerint a motor nagyon passzol a vezetési stí­lusához, úgyhogy nagyon élvezte a tesztet. Mielőtt azonban eldöntenék, milyen beállí­tásokat használjon majd, még lehet, hogy sebészkés alá kell feküdnie egy korábbi sérülés miatt.