Májusban lesz a XVII. Budapest Oldtimer Show

2022 május 13-15. között kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer-jármű kiállítása a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A 10 hektáros rendezvényterületen rengeteg program várja a látogatókat. 500 oldtimer jármű kerül kiállításra, köztük nagyon ritka és Magyarországon soha sem látott oldtimer autók és motorok, a külső területeken pedig a nagyobb járművek: buszok, teherautók, traktorok, USA autók.

A Víztorony Parkban láthatják majd a katonatáborok, veterán katonai járművek, veterán fegyverek és öltözeteket kiállítását. A fiatalok kedvéért lesz Sport- és Tuningautó Kiállítás, az apróságoknak pedig állatsimogató és népi termelőeszköz interaktív kiállítása, ahol saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatokat. Őket sok díjmentesen használható játék is várja. Ugyanitt lesz OT Találkozó is, naponta változó oldtimer autókkal.

A nosztalgia-járművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia! A Gasztro utcában füstölt kolbászok, házi sajtok, kürtőskalács, lekvárok, fűszerek és mindenféle háztáji étel, a Kézműves utcában és a Vásártéren kézműves portékák kínálják magukat.

A mozdony-körfűtőházban lesz a fő látványosság, de a szabadtérben is sok kiállítás és kiegészítő program kerül megrendezésre. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállításán látható a holokauszt emlékvonat, a híres Aranyvonat és Horthy kormányzó tárgyalókocsija is.

Ezen a hétvégén egy igazi gőzmozdonyt is felfűtenek és életre kel az összes vasutas interaktív program: lóvasút, sínautó, hajtány, kerti vasút.

A rendezvény nyitvatartása:2022. május 13., pénteken 12h -18h, 2022. május 14 – 15., szombat és vasárnap 09h-18h

Az autókkal érkezők ingyen parkolhatnak.

Bővebb információk itt találhatók: www.oldtimershow.hu