Magyarországon az X-Trial motorverseny

2018. március 29-én most először kerül megrendezésre Magyarországon az X-Trial ügyességi motorverseny, mely a FIM Világbajnokság része.

 

Milyen egy trial motor?

A trial nem a sebességről szól, hanem a motoros ügyességéről és hogy milyen gyorsan tud átmenni az akadály pályán. A trial motorok legfőbb jellemzője az alacsony tömeg 60 és 70 kg közöttiek, a súlypont nagyon alacsony, a pilóta alatt mintha egy BMX vagy hegyikerékpár lenne. íltalában 125, 250, de maximum 300 cm3-es enduro szerű, ülés nélküli gépek ezek. Az üzemanyag tartály nagyon kicsi a kezelhetőség és a súly szempontjából ez fontos, gyakran csak 2-3 liter. A gumiabroncsok nagyon alacsony légnyomással vannak töltve előfordul, hogy 0,5 bar alatti a nyomás. A teljesí­tmény már nagyon alacsony fordulaton jelentkezik, apró gázadásokkal könnyedén irányí­tható egy ilyen versenygép.

Mi az X-Trial?

Izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Az X-Trial egy új koncepciósport, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy átélhessék és megtapasztalják saját határaikat. A lélegzetelállí­tó extrém helyzetek elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Az X-Trial egy fiatal, vonzó és dinamikus sport, amely páratlan élményt kí­nál ahhoz, hogy személyesen átéld ezt az egyedülálló, lenyűgöző technikai motorversenyt. Izgalmas és gyors tempója miatt hatalmas rajongótáborral rendelkezik szerte a világon. Ez az a verseny, ahol az extrém kihí­vásokkal teli látványos pályák és a világ legjobb versenyzőinek képességei találkoznak. Technikai sportként számos pozití­v értéket rejt, mely fontos üzenetet továbbí­t kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.