Mégsem kell matrica a reptérre

Február 1-jétől változások állnak be az új e-údí­j rendszerben

A minap bejelentésre került, hogy február 1-jétől a megyei matricák a megváltott megye határa utáni első lehajtóig lesznek érvényesek, illetve több ú dí­jkötelességét felülbí­rálták.
A kabinet döntött továbbá arról is, hogy a Megyeri-hí­d mintájára, a dunaújvárosi és szekszárdi autópálya-hidak használatát is dí­jmentessé teszik, a Pentele- és Szent László-hidakra tehát a továbbiakban nem kell matricát váltani.
Változás továbbá, hogy ingyenes lesz a 4. számú főúnak Budapest felől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig tartó, néhány száz méteres szakasza is.
Az M86 autóú szombathelyi és a 61. számú főú kaposvári szakaszai esetében a csatlakozó gyorsforgalmi kapcsolatok megépí­téséig felfüggesztik a dí­jszedést.
Fónagy János kiemelte, az 1470 forintos szolgáltatási dí­j eltörlését a megyei matricák bevezetésével összefüggő ügyekben. Azok tehát, akik januárban jogosultság nélkül hajtottak dí­jköteles szakaszokra, nemcsak a pótdí­j alól mentesülnek, ha február végéig éves matricát vesznek, hanem az egyéb esetekben szokásos szolgáltatási dí­jat sem kell megfizetniük.