Mégsem járt még le a sport-túramotorok ideje?

Épp a tegnap megjelent, sport-túramotor összehasonlí­tónk veti fel a kérdést, hogy ez a kategória még létezik-e egyáltalán, vagy a túraendurók és scramblerek korában lassan kikopnak a piacról.

 

Nos, mostanra nagyon úgy fest, hogy korai még temeti az erős, de kényelmes utcai gépeket, mert nagyjából egy héttel azután, hogy a Ducati a World Ducati Week keretében leleplezte az új Hypermotardok 937 köbcentis blokkjával hajtott SuperSportot, a Kawasaki körül is megindultak a találgatások.

 

Az alapot néhány szabadalmi rajz adja, melyek egy új, az utcai használatot előnyben részesí­tő, sportos 1000-est sejtettnek.

 

Motorok Kawasaki Z1000SX szabadalmi rajzok (2017)
A H2-eshez hasonló szárnyakat kaphat – galéria


Egyelőre kevés konkrétumot tudni az újdonságról, de az biztos, hogy az erőforrásához valamelyest hozzá piszkálnak, hiszen a januártól kötelező Euro 4-es szabványokat teljesí­tenie kell. Valószí­nűleg a durván 140 lóerős maximum nem változik.

 

Az első fényszóró LED-esí­tése, valós, vagy vélt leszorí­tó erőt termelő szárnyak felapplikálása és elektronikus felfüggesztés ugyanakkor abszolú benne van a pakliban.

 

Hogy mindezekből mi valósul meg, és végül mennyire lesz ütős az új Z1000SX? Még nem tudni, de reméljük, hogy legkésőbb az őszi szalonok valamelyikén megtudjuk!