Lesz pici sportmotorja a BMW-nek?

Ugyan hivatalosan a TVS Apache RR310S látható a képen, de ebből könnyen lehet BMW (is) a jövőben.

A TVS fejlesztéséről és motorjáról már többször lehetett kémfotókat látni illetve hallani. A most kikerült kép alapján viszont már lehet a jövőre vonatkozó következtetéseket is levonni.

A tény, hogy a TVS a BMW partnere, valamint, hogy a G310R tí­pus az ő gyáraikban készül adja az alapját ennek a hí­rnek. Valószí­nűsí­thető, hogy az Apacheban lévő blokk megegyezik a G310R 313 cm3-es egységével. A nem túl jó minőségű képek alapján a váz, lengővilla, fékrendszer, kerekek, kezelőszervek is nagyon komoly hasonlóságot mutatnak. Az első lámpák közötti, jelenleg maszkolt légbeömlő nyí­lás formája is mintha a S1000RR-e hasonlí­tana.

Ez adja annak a feltételezésnek az alapját, hogy ami most TVS Apache néven tündököl és fejlesztődik, az könnyen vállhat BMW G310RR-é később a világ számos piacán. Hangsúlyozzuk, hogy ez csak spekuláció, a BMW részéről még utalás sem történt egy ilyesfajta sportmotor bemutatásra. Ha viszont ringbe szállnak akkor többek között a Kawasaki Ninja 300, a Yamaha R3 és a KTM RC390-el kell megmérkőzniük az utcán és akár a versenypályán is. A World Supersport 300 kategória ideális terep, kérdés, hogy mekkora hátrányt jelentene az egyhengeres kialakí­tás a kéthengeresekkel szemben.

Valószí­nűleg az kiállí­tási szezont követően okosabbak leszünk!