Lerántják a leplet a Ducati V4-es blokkjáról

Szeptember 7-én egy lépéssel közelebb kerülünk az idei év egyik legjobban várt bemutatójához.

A Ducati V4-ese körül csak úgy forr a levegő. Vad pletykák és elcsí­pett kémfotók tüzelik a motoros közösséget, kevés műkedvelő van akit ne mozgatna meg az új V4-es érkezése. Szeptember 7-e egy újabb fontos mérföldkő lesz, bár, ahogy azt sejteni lehetett “Az egy új korszak hangja” szlogenből, a Ducati marketingesei nem adják olyan könnyen az újdonságot, inkább okosan adagolják a részleteket. A misanói hétvége keretében a motor blokkjáról fogják lerántani a leplet.

A fenti képet áttanulmányozva a hasznos és gyakorlati információkon túl ott van a lényeg, a jövevény neve is, a Desmosedici Stradale. A Stradale magyarul utat jelent, mí­g a Desmosedici név a 16 szelepes desmodromic vezérlésre utal, í­gy össze is áll a kép. Végülis következetesek ha azt vesszük, hogy a korábbi, limitált szériás, V4-es MotoGP replikájuk a Demosedici D16RR nevet viselte.

A motort övező felhajtásnak köszönhetően természetesen az elvárások is igen magasak. Az eddigi infók alapján azonban nem fogunk csalódni és az ősszel egy új csillag, egy igazi high-tech versenymotor fog az utakra szabadulni, mely valóban a MotoGP fejlesztéseken alapul.

Ha újból meghallgatjuk a korábban már bemutatott videón a tesztelés alatt járó motor hangját, akkor mindezt el is hisszük!

Kevesebb mint egy hét és megint okosabbak leszünk.