Lebukott az új KTM szupermotó

A 390-es Duke alapjaira épül – könnyű lesz, agilis és olcsó.

 

Amikor a KTM modelltérképe kiszivárgott, már láthattuk, hogy az osztrák gyártó (és indiai részvényese, a Bajaj) három kisköbcentis motort tervez gyártani. Az első a KTM 390 Duke és leszármazottai, a második a nemrég bemutatott RC390 (és kistestvérei, az RC125 és RC200).

Egy harmadik modell is felbukkat a hí­rhedt powerpoint dián, egy motor, amit bár “Enduro 350”-nek neveztek, források szerint inkább egy szupermotó-, vagy kis kalandmotorként lehet jellemezni. Most pedig úgy tűnik, megpillanthatjuk fizikai valójában is a gépet, a valóban Duke-alapú szupermotónak látszó tárgyat a KTMForum.eu egy szemfüles tagja kapta lencsevégre Ausztriában.

Az álcázófestés ellenére jól látszik, hogy a motor megkapta a Duke egyedi lengőkarját, és más részleteken, például az egytárcsás első féken is látszanak a kisköbcentis motor vonásai.

A gép jól láthatóan magasabb épí­tésű, mint a 390 Duke, a rugóutak is hosszabbak. A tesztmotor kipufogója hagyományos felépí­tésű, ami eltér a KTM korábbi gyakorlatától. Ez lehet, hogy a hasmagasság elérése miatt szükséges, de az is elképzelhető, hogy ez még nem a végleges állapot.

A gyári bemutatóra jövőre számí­thatunk, a motort valószí­nűleg 2015-től lehet majd kapni.