Koncepciók, amik hamarosan valósággá válnak

A Yamaha és a Honda is meglepheti a motorosokat egy-egy radikális modellel

Tavaly ősszel számos igen furcsa tanulmánymotor látott napvilágot, melyek zömét általában fenntartásokkal kezeltük, mondván: jó is, szép is, érdekes is, csak éppen ez í­gy biztosan nem kerül sorozatgyártásba, maximum egy-két részletet átemelnek róluk a végleges modellekre, vagy éppen kicsiszolnak belőlük mindent, ami érdekes és úgy indí­tják el őket a reprodukció felé vezető rögös úon.

 

Nos, úgy tűnik, hogy a Honda és a Yamaha esetében egy-egy igen ütős koncepció már rá is lépett erre a bizonyos úra. Előbbi az ADV, utóbbi az MWT nevet foglalta le, amiket nagy valószí­nűséggel a hatalmas meglepetést kiváltó City Adventure és az ugyancsak sokakban mély nyomot hagyott MWT-9 tanulmányok boltban megvehető változataira szeretnének aggatni. Bevezetésük pontos dátumáról egyelőre nincs információ, de a nevek levédése általában igen nagy lépés abba az irányba, hogy a tervezőasztalokról egyszer a kiállí­tótermekbe jussanak motorok. Úgyhogy mi nagyon bizakodók vagyunk!

 

Azok számára, akik esetleg nem emlékeznének erre a két koncepcióra, álljon itt egy rövid emlékeztető:

 

City Adventure: az új Honda Africa Twint 2014-ben beharangozó True Adventure analógiáját követve kapta a nevét. Alapjait az NC-család jól ismert konstrukciója adja, de megjelenésében valamifajta városi kalandor próbál lenni.

 

MWT-9: a Tricity robogó és az MT-09-es törvénytelen gyermekeként megismert koncepció egy dönthető háromkerekű, amiben háromhengeres, 847 köbcentiméteres motor dolgozik 115 lóerős teljesí­tménnyel. Erejéhez csak rendkí­vül radikális külseje mérhető, ami van annyira extrém, mint a szintén ősszel megismert MT-10.

Motorok Honda City Adventure 2015Motorok Yamaha MWT-9 2015
Galéria a City Adventure-rőlGaléria az MWT-9-ről