Kis sport EBR-t Európának!

Minden ú Indiába vezet… ez í­gy persze nem igaz, de a motorgyártásban jelenleg ezt a tendenciát vélhetjük felfedezni.

A nagy európai gyártók, a KTM és a BMW is India felé fordultak, igaz, esetükben főként a hatalmas piaci potenciál volt a vonzó.  Az amerikai EBR számára az indiai Hero MotoCorp első sorban a működéséhez szükséges tőke forrását jelenti, de úgy tűnik, együttműködésük eredménye globális terjeszkedés is lesz.

A közös munka gyümölcse már meg is született, a negyedliteres motor azonban egyelőre csak Indiában lesz kapható. De ne búsuljon, aki kis Hero EBR-t szeretne vezetni, Európában sem maradunk a 250-es EBR nélkül, éppen csak más néven kell keresnünk, EBR HX250R-ként.

 

 

 

 

 

31 LE-s teljesí­tményével nem lesz a 2-300 köbcentis kategória királya, de a 30 lovas Honda CBR300R is felkötheti a nadrágot, hiszen jó árképzéssel komoly ellenfelet kaphat.
A Hero EBR 250-et először bő egy éve leleplezték le Indiában, majd novemberben Milánóban jelezte a gyár, hogy nyitna az európai piac felé. Indiában októberben indul az árusí­tása átszámí­tva közel 900 000 forintos áron. Kérdés, hogy mire az öreg kontinens kereskedéseibe eljut, mennyivel többet kérnek majd érte. Arra viszont jó esély van, hogy az EBR HX250R a fiatalok számára izgalmas alternatí­va lesz.