Kezdődik a Romanian Baja

A hétvégén megrendezendő Romanian Baja Terep-rally Világkupa-futamán indul hazánk legjobb quadosa, Somfai Mátyás is, aki a lehető legjobb felkészülési versenynek tartja a 2013-as versenyt a jövő évi Dakar előtt. Hodola Richárdnak új motort kellett vennie, hogy indulhasson.

A június 13. és 16. között rendezendő Romanian Baja-n legjobb terepmotorosaink is rajthoz állnak, hogy a nagyon erős mezőnyben bebizonyí­tsák, nemzetközi viszonylatban is képesek a legjobbakkal felvenni a versenyt.

A 2014-es Dakaron induló quados, Somfai Mátyás a lehető legjobb felkészülésnek tartja a viadalt, és nagyon örül annak, hogy ismét egy nagyon kemény mezőnyben mérettetheti meg magát. Kiderült, hogy Hodola Richárd annak ellenére ott lesz a rajtnál, hogy május végén ellopták a versenymotorját. A FIM Európa-bajnokságon versenyző motoros vásárolt egy új Yamahát, amellyel a Romanian Baja-n versenyez először.

 

 

Már javában készül a 2014-es Dakarra a Sandlander Team quadosa, Somfai Mátyás. A nagy kaland egyik legjobb felkészülési versenyének tartja a mostani viadalt, és ezútal a versenyzői technika gyakorlására helyezi majd a fő hangsúlyt. „A hétvégi megmérettetés izgalmas lesz a számomra, ugyanis a csapatvezetőm, Pócsik László úgy döntött, nem lesz előre kidolgozott stratégia, hanem naponta, az adott feladat vagy pálya előtt adja ki számomra az ukázt, szabja meg a versenyzési taktikát. Ugyanis a sivatagban is hasonló helyzetben leszek, í­gy jobb erre minél többször felkészülni. Ráadásul ez az olasz versenyen bejött, az Italian Baja-n a Világkupában a harmadik, mí­g összetettben a kilencedik helyen végeztem. Ezzel az eredménnyel, ismerve az indulók névsorát, bizony most is elégedett lennék” – árulta el Somfai Mátyás.

 

 

A FIM Európa-bajnokság keretein belül versenyző Hodola Richárd sokáig azt hitte, maximum nézőként vehet részt a viadalon, ugyanis május végén ellopták a Yamaháját. A motor azóta sem került elő – ennek egyre kevesebb az esélye – ám a magyar sportoló végül tudott egy új motort venni, í­gy legalább az indulása biztossá vált.
Mivel az új Yamahán rengeteg átalakí­tást kellett volna elvégeznünk, amivel vélhetően nem is készültünk volna el a rajtig, í­gy egy szériamotorral indulok, amivel most fogok igazán megismerkedni. Ebben a helyzetben nem is lehet más a célom, csak az, hogy végigmenjek, de természetesen mindent elkövetek annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjek el a hétvégén. Még sohasem versenyeztem Romániában, de bí­zom abban, hogy a versenyt követően is ott maradok összetettben a középmezőny elején” – fogalmazott Hodola Richárd.