Kevin Schwantz Suzukija újra a pályán

A Moto2-ben versenyző Scott Reddinget érte a szerencse, hogy megjárathatta idén az 1994-es Suzuki RGV500-at az ikonikus belga Spa Francorchamps-on.

Redding az éves Bikers’ Classic esemény hagyományos 500GP parádéján száguldozhatott a legendás géppel olyan bajnokok társaságában, mint Giacomo Agostini, Phil Read, Wayne Gardner és Christian Sarron. Miattuk és a nagy számú közönség láttán, mint nyilatkozta, teljesen átérezte, milyen lehetett Kevin Schwantz-nak ezzel versenyeznie 1994-ben.

 

 

Magát a motort elképesztőnek találta, igaz, a fékek hagytak kí­vánni valót maguk után. Ennek ellenére az RGV500 nagyon jól kezelhetőnek bizonyult, hiszen igazán könnyű szerkezet, és ez a tulajdonsága a gyorsulásra is dobott egy lapáttal.

 

 

Még fordulatszámlálóra sem volt szüksége, csak váltott, ahogy érezte. A gumik jobb tapadása miatt pedig jobban be is dőlhetett vele, mint lehetett annak idején, í­gy mindent összevetve hatalmas élményt jelentett számára az egész. Köszönetet is mondott mind a szervezőnek, mind a tulajdonosnak.

 

 

Egy northamptonshire-i üzletember, Steve Wheatman birtokolja jelenleg ezt a Suzuki RGV500 XR84-et, amelyet Schwantz használt 1994-ben Spában, és aztán utolsó GP-győzelmén, az 1994-es angol Grand Prix-n. 135 kg-t nyom, 195 lóerős, 498 köbcentis kétütemű erőforrása 320 km/h elérését is lehetővé teszi.