Két plusz benzinkanna lóg rajta – í­me a Royal Enfield világjárója

Nincs már messze a hivatalos bemutató

Immáron elég régóta záporoznak a hí­rek, a kémfotók és ezekkel kapcsolatban a találgatások a Royal Enfield túraendurójáról. A klasszikus modelljeiről ismert márkánál minden jel arra utal, hogy rendkí­vül komolyan veszik a fejlesztést és már csak hónapokra állnak a végleges változat bemutatásától.

 

A korábbi, általában rossz minőségű kémfelvételekkel ellentétben, a most napvilágra kerülteken már jóval több részlet látható a Himalayan néven érkező újdonságról. Ráadásul az olyan kiegészí­tőknek hála, mint a látványos méretű alumí­nium kofferek és a két plusz üzemanyagkanna (!), abból is kapunk némi í­zelí­tőt, hogy mennyire ütőképes túrázónak szánják.

 

A műszaki paraméterek terén nincs változás. Továbbra is tartják magukat azok a feltevések, melyek szerint egy 410 köbcentiméteres lökettérfogatú, 28 lóerős blokk dolgozik benne. Az európai piacra szánt változatoknál ugyanakkor biztosra vehető a blokkolásgátló és a katalizátor, melyekkel az itteni jogszabályoknak (Euro 4-es motor és ABS) akarnak eleget tenni.

(fotó: indiacarnews)