Két új BMW R nineT modell érkezése már biztos

Kedves olvasóink közül talán többen is emlékeznék még arra a durván két hónappal ezelőtti hí­rre, amiben brit forrásra hivatkozva megí­rtuk, hogy a BMW az eddigi diví­ziói mellé létrehoz még egyet.

 

Az új részleg a klasszikus vonalat képviseli, amibe az R nineT, illetve az idei nagy újdonság az R nineT Scrambler is beletartozik (utóbbi exkluzí­v tesztjét a Motorrevü következő, augusztus 24 megjelenő számában olvashatják). Mellettük azonban még három másik modellt várunk az év végéig, melyek közül kettő érkezése már biztosra vehető.

 

A Kaliforniai Légügyi Hatóság (California Air Resources Board) hivatalos dokumentumaiból ugyanis kitűnik, hogy a tengerentúlon már bejegyezték az R nineT Pure és az R nineT Racer neveket.

 

BMW R nineT

 

Ahogy a nevük is mutatja, a műszaki alapok továbbra is az utolsó léghűtéses bokszertől származnak.

 

A mostani találgatások szerint az egyik a BMW Lac Rose koncepciót elevení­ti majd meg, ami arra az időre emlékeztet, amikor a Dakar-rali még Dakarban ért véget. A másikról ugyanakkor még találgatás szinten sem merült fel semmi.

 

BMW Lac Rose

 

így tehát egyelőre csak a korábbi információkra támaszkodhatunk, amik szerint a három újdonság között lesz egy olyan, ami a legendás RS-eknek állí­t mementót.