Kés a szí­vbe: Ducati Matador

A meglehetősen radikális megjelenésű Matador nem csak a külsejével hódí­t, a spanyol srácok a teljesí­tménnyel sem spóroltak.

Egy ideje nem jött hí­r a Radical Ducatis srácok háza tájáról, a most bemutatott Matador í­gy felfogható akár előrehozott karácsonyi ajándékként is. Aki nem ismerné őket, a Radical Ducati egy kis madridi műhely, amely elfekvő Ducati alkatrészekből épí­t szörnyetegeket.

 

Motorok Custom sarok Radical Ducati Matador
Kattintson a képre a galériához!


A Ducati 1198 Superbike alap köré, a szokásos Radical Ducati alkatrészekből alkotott nyers, brutális külsejű Matador nem csak a kis cégre jellemző stí­lus miatt érdekes, hanem nosztalgikus érzéseket is ébreszt a megszüntetett Ducati Streetfighter 1098 iránt, mely rövid fennállása alatt pontosan ugyanerre az idegünkre tapintott.

 

Motorok Custom sarok Radical Ducati Matador

 

A védjegynek számí­tó, minimalista karbon RAD hátsó idom és tank is része a Matadornak, Pepo és Reyes pedig a 1198 köbcentis blokkról sem feledkezett meg, a motor könnyí­tett lendkereket és köszörült hengerfejet kapott. Bár a teljesí­tményről nem közöltek adatot, 138 kilós súlyával biztosan nem marad szégyenben a pályán. A motorhoz Öhlins felfüggesztés, Brembo fékek, EVR csúszókuplung, és RAD tervezésű kipufogó jár. A gumiról a szőröket már nekünk kell leradí­rozni.

 

Motorok Custom sarok Radical Ducati Matador

Motorok Custom sarok Radical Ducati Matador