Itt az új Horex VR6

Elképesztő teljesí­tmény

A Frankfurti Autószalonon – elnevezésével ellentétben – nemcsak a négykerekűeknek, hanem néhány motorkerékpárnak is jut hely. Egyrészt itt mutatkozott be a Ducati eddigi legerősebb Monstere, az 1200R, másrészt a csőd után visszatérő Horex is itt leplezte le az újdonságát.

 

Az immáron a 3C Carbon Group fennhatósága alá tartozó márkánál úgy döntöttek, hogy a korábbi kudarcot követően nem az olcsóbb, hanem a még exkluzí­vabb irányba indulnak. Ennek megfelelően a VR6-ost nagyon alaposan átdolgozták. Az új modell hathengerese 170 lóerőt szabadí­t a hátsó kerékre. Összehasonlí­tásként az elődje még „csak” 161 lóerőt tudott felmutatni.

 

Motorok Horex VR6 Silver Edition 2016
Feljebb lépett – 10 kép a galériában


Azonban nemcsak a motor lett erősebb. Felfüggesztésében most már prémium kategóriás Öhlins elemek dolgoznak. Elöl 43 mm-es belső átmérőjű, teljesen állí­tható, fordí­tott teleszkópok, hátul szintén állí­tható TTX36GP rugóstag felel a megfelelő útartásért.

 

A további részletek közül az ABS-szel kiegészí­tett Brembo fékek, a LED-es fényszórók és irányjelzők, valamint az LCD műszerfal emelhető ki. Végül még fontos észrevenni az ülés alatt látható a karbon váznyúlványt is.

 

Egyelőre az új Horex pontos vételárára nem derült ki. Mindössze annyi sejthető, hogy az összesen 33 példányban készülő különlegességen az elődjénél nagyobb számot tartalmazó cédula fog lógni.