Itt az Africa Twin extrém változata

Még kevésbé lesz akadály a nehéz terep

A kalandmotorok kí­nálatát elnézve bárki, könnyen észreveheti, hogy a nagy túraendurók mellett általában ott állnak az extrémebb változataik is, melyekkel a keményebb terepezésre vágyók igényeit próbálják meg kielégí­teni a gyártók. így például ott a BMW R 1200 GS Adventure, a Suzuki V-Strom XT, az Aprilia Caponord Rally, a Ducati Multistradaból Enduro és a KTM 1190 R.

 

Ezek után tehát nem volt kétséges, hogy az amúgy riválisainál offroadosabb Africa Twin is kap egy hardcore testvért, ami még jobban bí­rja a nehéz körülményeket. A visordown-nak sikerült is megszerezni egy fényképet, amin az egyelőre csak tanulmányként létező újdonság szerepel.

 

Africa Twin Adventure Sports Concept

(fotó: visordown)


Az Africa Twin Adventure Sports Concept néven bemutatott kétkerekű a burkolatok alatt megegyezik a CRF1000L-lel – ugyanaz a váz, ugyanaz a blokk. Azonban azonnal szemet szúr az erőt sugárzó kartervédő és a motokrosszosabb ülés. A jelentősen átszabott farrészt a Termignoni kipufogó teszi teljessé, ami természetesen a sorkettes blokk hangját is megváltoztatja.

 

A motor egyelőre még csak koncepció, tehát most még semmi nem biztos. Azonban jó esély látszik rá, hogy maximum egy éven belül már a sorozatgyártásra kész verzióját is megismerhetjük.