Itt a harmadik generációs Suzuki Hayabusa

Bemutatkozott a rég óta várt harmadik generációs Suzuki Hayabusa. Az elődnél karakteresebb formavilággal és jó pár vezetéssegítő rendszerrel szórták meg a sólymot.

Az erőforrás 1340 köbcentis, soros négyhengeres, megfelel az Euro5-ös környezetvédelmi normáknak, ennek eléréséhez fejlesztettek a blokkon, és új, méretes kipufogók kerültek a Busára. A motor csúcsteljesítménye 190 lóerő 9700-as percenkénti fordulaton, ehhez 150 Nm nyomaték párosul, ami már 7000-nél a pilóta rendelkezésére áll. Színes TFT kijelzővel bővült a dupla analógórából álló műszeregység, a mai igényeknek megfelelően. Az intelligens vezetési rendszert 6 tengelyes IMU látja el a szükséges adatokkal.

Nem spóroltak az elektronikai asszisztenseken: bekerült egy kétirányba működő gyorsváltó rendszer 2 válaszható üzemóddal, valamint sebességtartó automatika, lejtmenet vezérlő rendszer, háromféleképpen állítható rajtautomatika, és visszagurulás-gátló is. Elöl 43 mm-es KYB fordított villák felelnek a megfelelő úttartásért. Újdonság a Brembo Stylema nyergei, amik 320 mm átmérőjű tárcsákba harapnak. Az új Hayabusa 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége elektronikusan van korlátozva 299 km/h-ra.

Én, a sebesség – a Suzuki Hayabusa története

mr1911_092-097-1.jpg

Abban a korban született, amikor a közösségi média még nem létezett, a mobiltelefonok pedig …